Uudised
Mahestipendium 2024
Selgusid 2023. aasta mahestipendiumi stipendiaadid
Mahestipendim 2023
Loodussõbraliku aia rajamise õppematerjal soodustab toidu kasvatamise teadmiste levikut ja edendab õuesõpet
Selgusid 2022. aasta mahestipendiumi stipendiaadid
Tartu loodusmaja perepäeval “Lehed toiduks” saab kompostimise teadmisi ja meisterdada päris enda lehekompostri
Tartu loodusmaja perepäeval “Kubiseb ubinaist” saab õunatarkust, ise mahla teha ja õunaussi meisterdada
Projekt ALL-ORGANIC loob rahvusvahelise koostöö toel jätkusuutliku toidutootmise agroökoloogia elavate laborite (ALL) võrgustiku edendamaks mitmekesiseid ja vastupidavaid mahetoidusüsteeme
Mahestipendium 2022
„Kasvades oma toiduga“ kutsub tähistama Maa päeva toiduteemalise viktoriiniga
Konverents "Põllumajandus ja keskkond"
Mahestipendium 2021
Kogumik "Põllumajandus ja keskkond" ootab keskkonnaseire alaseid kaastöid
Mahestipendium 2020
Selgusid 2019. aasta mahestipendiumi stipendiaadid
Mahekeskus tunnustab mahepõllumajanduse eestvedajaid
Mahestipendium 2019
Teaduselt mahepõllumajandusele 2019
Kutse mahekonverentsile: Vali mahetoit – hea sinule, hea loodusele!
Anne Luik pälvis teaduse elutööpreemia
Kogumik "Teaduselt mahepõllumajandusele" ootab kaastöid
Maaülikooli mahenädal on äärmiselt populaarne
24.-28. märtsini toimub Eesti Maaülikoolis mahenädal, mille raames pakutakse maaülikooli peamaja kohvikus mahetoitu. Mahenädal toimub Keskkonnainvesteeringute Keskuse energia- ja ressursisäästu konkursi Negavatt raames.
„Iga päev on kohviku menüüs mahetoorainest valmistatud supp, praad ja magustoit,“ selgitas Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann, kes lisas, et samuti on kohvikust võimalik osta mahetoorpiima, maheleiba, mahetaimeteed ja -kohvi. Mahenädal on osutunud üle ootuste edukaks, huvi on olnud väga suur ja mahetoit saab menüüst väga kiiresti otsa. „Mahenädalat vedav meeskond soovib selle teemaga ka pärast proovinädalat jätkata ning oma tegevust laiendada – nimelt on plaanis hakata mahetoitu pakkuma kõigis maaülikooli kohvikutes.“ Mahenädalaga on rahul ka kohviku juhataja Lea Põder, kelle sõnul on külastajate huvi mahetoidu vastu olnud suur ning valmistatud mahetoit on kõik ka ära müüdud.
Eesti Maaülikooli teadusprorektor Ülle Jaakma sõnas, et mahetoidunädala populaarsus tudengite seas on suurepäraseks üllatuseks ning projekti meeskond ja peamaja kohviku kokad on teinud väga head tööd. „Mahetoit on nii populaarne, et kokad on pidanud päev-päevalt valmistatava toidu portsjonite arvu suurendama.“ Jaakma kinnitusel on mahenädal meelitanud kohvikusse ka need, kes lihavaba toitu eelistavad, ning tunnistas, et pakutud taimeroad on väga maitsvad. „Kindlasti aitab mahetoidunädal väärtustada kohalikku toorainet ja on heaks märgiks toidu tootjatele,“ lisas ta.