Uudised
Mahetoit on tavatoidust mitmes osas tervislikum
Maaülikooli teadlased analüüsisid läbi tohutu hulga mahe- ja tavatoidu uuringuid ning mahetoidu plussid jäid peale.
Kõige rohkem on uuritud köögi- ja puuvilju. Enamik uuringuid näitas, et mahedalt kasvatatud viljades on rohkem C-vitamiini ja polüfenoole. Need on bioaktiivsed ained, mis tugevdavad imuunsüsteemi ja aitavad ära hoida vähi teket.
Mahepiimas on tavapiimast rohkem E-vitamiini ja oomega-3 rasvhapet, mis on kasulik südame tööle. Mahepiimas on ka rohkem konjugeeritud linoolhapet, mis omab vähkiennetavat, põletikuvastast ja immuunsüsteemi tugevdavat toimet.
Loe edasi: Maaleht, 11.11.2011
Inglise keelne raport "Quality of Organic vs. Conventional Food and Effects on Health" on kättesaadav EMÜ Mahekeskuse kodulehel.