Innovative Education towards Sustainable Food Systems
Projekti kestus: 1.09.2016-31.08.2018
Rahastamine: Erasmus+
Koordinaator: Prof. Ewa Rembialkowska, Varssavi Põllumajandusülikool (WULS)
Partnerid: Kasseli Ülikool, Kopenhaageni Ülikool , Münsteri Ülikool, Madridi Polütehniline Ülikool, ISARA-LYON, Toiduteaduste Ülikool (Università degli Studi di Scienze Gastronomiche), Eesti Maaülikool
Projekti koduleht: http://susplus.eu/
Projekti eesmärgiks on arendada partnerülikoolides õpetamismeetodeid vastavalt jätkusuutliku toidutootmise vajadustele. Selgitamaks, millised on üliõpilaste teadmised ning arusaam ja ootused haridusele selles ainevaldkonnas, viiakse iga partnerriigi tudengite seas läbi küsitlus. Magistri- ja doktoriõppe tudengitel on võimalus läbida vastava alane e-õpe, millele järgneb suvel intensiivkursus Poolas. Kursuse lõpetanud üliõpilased tutvustavad oma teadmisi keskkoolides ja gümnaasiumides. Lisaks sellele viivad intensiivkursuse lõpetanud tudengid koostöös maheettevõtetega läbi väikesemahulise uurimistöö jätkusuutliku toidutootmise osas, leidmaks teatavatele probleemidele lahendusi. Projekti käigus koostatakse ka teemakohane brošüür. Projekti tulemusi tutvustatakse kõikides partnerriikides konverentsidel. Eestis on plaanis see läbi viia 2018. aasta juunis. Eesti Maaülikoolis osalevad projektis erinevate erialade kraadiõppurid ning taimekaitse ja taimekasvatuse osakondade teadlased ning õppejõud.
Eesti Maaülikooli poolseks projektijuhiks on taimekasvatuse teadur Liina Talgre, e-mail: liina.talgre@emu.ee
Projekti raames on magistri- ja doktoriõppe tudengitel võimalus läbida vastavalt jätkusuutliku toidutootmise alane e-õpe, millele järgneb suvekursus 23.07-06.08.2017 Poolas. Kõik kursusel osalemise kulud kaetakse projekti eelarvest. Kursusel osalemine eeldab e-kursuse läbimist. Kursuse eest saab 6 EAP-d.
Täpsem info e-õppe ja Poola suvekooli kohta.
Kursusele on eelkõige oodatud kandideerima I kursuse magistrandid, doktorandid.
Kususel osalemise soovi kooral palun võtke ühendust Eve Veromann'iga hiljemalt 15. aprillil, e-mail: eve.veromann@emu.ee
Eesti Maaülikooli Mahekeskus
Eerika tee 2, Õssu küla, Kambja vald, Tartumaa 61713, tel: (+372) 7425010, (+372) 5304 4003, e-post: mahekeskus@emu.ee