Sihtrühm: 8.-12. klass
Lektor: doktorant Darja Matt, Eesti Maaülikool
Kokkuvõte:
Selgitatakse, mis on tervislik toit ja kui oluline on tervislik toitumine tervisele. Antakse ülevaade peamistest kahjulikest saasteainetest toidus, selgitatakse kuidas need sinna satuvad ning mil moel saab riske vähendada. Tutvustatakse olulisemaid kahjulikke lisaaineid toidus, nende mõju tervisele ning selgitatakse millised on tervise seisukohast ohutumad alternatiivid. Õpetatakse kuidas toidu pakenditelt otsida vajalikku infot ning kuidas sellest aru saada.
Eesmärgid:
Tegevuste kirjeldus:
Programmi kestuseks on 3 tundi (koos mahekohvipausiga). Õpilastele antakse ülevaade tervislikust toidust ning kahjulike ainete mõjust tervisele. Praktilises osas analüüsitakse toidu pakendeid ning õpitakse lugema neil peal olevat infot.
Toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus