12-16. oktoobrini leidis aset Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli infonädal.
13. oktoobril oli toidupäev, mille raames degusteeriti Metsamajas mahetooteid: Pajumäe talu kohupiimad, Orapera talu tee, Taali Mesila metsamesi, Vändra Leiva tooted, Saidafarmi mahejuust, Alt-Lauri talu porgandid ja kaalikad, astelpajumoos. Lisaks sai maitsta EMÜ mikromeiereis mahepiimast valmistatud astelpajujäätis ja Polli aiandusuuringute keskuse saadusi. Üritus oli väga populaarne ja tudengitele ning töötajatele meeldisid pakutud tooted. Samuti rääkis Sirli Pehme metsamaja seltsiruumides mahetoidust.
Terve nädala raames oli maaülikooli kohvikutest võimalik osta mahetoorainest valmistatud toitu. Peamajas pakuti iga päev kolmekäigulist menüüd, metsamaja kohvikus nt hakklihasuppi ja kapsa-veisehakkliha hautist. Samuti sai kõikidest kohvikustest ökoleiba ja mahepiimatooteid.
Kohvikukülastajate tagasiside on igati positiivne – mahetoit maitses ja seda soovitakse osta ka tulevikus. Mahekeskus tegutseb nüüd edasi selles suunas, et pakkuda ka edaspidi maaülikooli kohvikutes mahetoitu.
Rohkem infot rohelisest ülikoolist ja infonädalast
Rohelise ülikooli erileht
Erinevad mahetooted ja Polli õunad degusteerimisel