3. mail toimus Tallinnas, Eesti Toidumess – Sööma! ajal konverens "Vali mahetoit - hea sinule, hea loodusele!", kus räägiti toidutootmise keskkonnamõjudest, mahetoidu kvaliteedist ja mõjust tervisele, mahetoodete valikust ja kättesaadavusest ning maheettevõtted jagasid oma kogemusi ja tulevikuplaane.
Konverentsi korraldas Eesti Maaülikool koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökogu ja Eesti Konverentsidega.
Ettekanded
- Konverentsi avamine – Elen Peetsmann, Eesti Maaülikooli Mahekeskus
- Toit ja keskkond – Anne Luik, Eesti Maaülikool
- Mahetoidu kvaliteet ja mõju tervisele – Ewa Rembiałkowska, Varssavi Põllumajandusülikool
- Mahetoit Tallinna lasteasutustes – Züleyxa Izmailova, Tallinna Linnavalitsus
- Mahetoiduturu olukorrast – Merit Mikk, Mahepõllumajanduse Koostöökogu
- Kas klient tõesti ostab mahetoitu? – Katrin Bats, Rimi Eesti Food AS vastutustundliku ettevõtluse spetsialist
- Eesti oma kuld – Babycool mahedad püreekuubikud – Kaia Sink, Saaregurmee OÜ
- Maitsev amps ebavajaliku jampsita! – Margit Kimmel, Amoor OÜ
- Mahepiimatooted Pajumäe talust – Viljar Veidenberg, Pajumäe Talu OÜ
- Kasemahl uues kuues – Rain Komlev ja Birgit Lõhmus, BirchLagoon OÜ
Konverents toimus "Teadmussiirde pikaajaline programm mahepõllumajanduse tegevusvaldkonnas" raames, toetab Euroopa Liit.