Prindi see leht

Sündmused

Tulemas on mahetöötlemise ja -toitlustamise konverents ning mahetoitlustamise seminar

Eesti Maaülikooli Mahekeskus korraldab koostöös Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskusega 18. novembril mahetöötlemise ja -toitlustamise konverentsi ning 19. novembril mahetoitlustamise seminari. Konverentsi ja seminari tellija on Põllumajandusministeerium.

Eestis on juba arvestatav hulk mahepõllumajanduslikku maad, mahetootjate arv on aasta-aastalt suurenenud ning kasvamas on ka  tarbija huvi mahetoidu vastu. Ebapiisavalt on aga mahetoitu töötlevaid ettevõtteid ja mahetoitlustajaid.  Konverentsil tutvustatakse mahetoidu erinevusi, räägitakse maheturu olukorrast meil ja mujal, tutvustatakse mahetoidu töötlemise ja toitlustamise nõudeid ning praktilisi kogemusi Eestis ja Saksamaal.
Külalisesineja on Harald Hoppe Saksamaalt, kes omab pikaajalist kogemust mahepõllumajanduse edendamise ja mahetoitlustamise alal. Ta on töötanud ka mahetoitlustusettevõttes peakokana. Praegu juhib ta maherestorani ning avaliku sektori asutuste mahetoitlustamisega tegelevat ettevõtet, kus serveeritakse 5000 toiduportsjonit päevas.
 

MAHETÖÖTLEMISE JA -TOITLUSTAMISE KONVERENTS
18. november 2010
Hotell St Olav, Lai 5, Tallinn


Päevakava
10:00 Registreerimine ja tervituskohv
10:30 Mahe- ja tavatoidu erinevustest – Anne Luik, Eesti Maaülikool
11:00 Mahetoidu turuolukord Eestis ja mujal. Tarbijate suhtumine mahetoitu – Merit Mikk, Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus
11:30 Mahetootjate ühistu Eesti Mahe kogemused mahetoidu töötlemise ja turustamise korraldamisel – Aivar Pikkmets, TÜ Eesti Mahe
12:00 Lõuna
13:10 Mahetöötlemise nõuded. Mahemärgistamise nõuded, Eesti ja ELi ökomärgi tutvustus – Ingrid Hall, Pärnumaa Veterinaarkeskus
13:45 Mahetoitlustamise nõuded – Eve Ader, Põllumajandusministeeriumi mahepõllumajanduse büroo
14:00 Mahetoidu kasutamine restoranides ja avaliku sektori toitlustusasutustes. Saksamaa kogemused – Harald Hoppe
15:15 Kohvipaus
15:45 Mahetoitlustamise kogemus Pühajärve SPA hotelli restoranis. Probleemid ja võimalikud lahendused – Silver Silmere, Pühajärve SPA hotelli restorani peakokk
16:10 Mahetöötlejate kogemused – Olavi Liblik, Märjamaa Lihatööstus OÜ ja Krista Assi, Vändra Leib OÜ
16:40 Arutelu
17:00 Lõpp

Konverents on tasuta. Kohtade arv on piiratud. Vajalik on eelregistreerumine hiljemalt 15. novembriks e-kirja teel: mahekeskus@emu.ee


MAHETOITLUSTAMISE SEMINAR
19.november 2010
Hotell St Olav, Lai 5, Tallinn


Päevakava
10:00 Mahetoitlustamine restoranides Saksamaa näitel. Praktilised kogemused, soovitused, turundus – Harald Hoppe, Saksamaa
Diskussioon
12:30 Lõuna
13:30 Mahetoitlustamise kogemus Pühajärve SPA hotelli restoranis, Saksamaa kogemuste rakendamise võimalikkusest Eestis – Silver Silmere, Pühajärve SPA hotelli restorani peakokk
14:15 Mahetoodangu kättesaadavus Eestis – Merit Mikk, Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus ja Jaan Nõmmik, TÜ Eesti Mahe
14:45 Toitlustajate huvide väljaselgitamine, arutelu
15:30 Lõpp

Seminar on tasuta. Kohtade arv on piiratud. Vajalik on eelregistreerumine hiljemalt 15. novembriks e-kirja teel: mahekeskus@emu.ee

Täpsem info:
Sirli Pehme
Eesti Maaülikooli Mahekeskus
sirli.pehme@emu.ee
53044004