Uudised
Mahekonverents: Tegija kogemus – kuidas olla edukas maheturul
Selgusid 2017. aasta mahestipendiumi stipendiaadid
Konverents "Mahepõllumajandus ja keskkond"
Maaülikooli mahepärastlõuna
Kogumik "Teaduselt mahepõllumajandusele 2017"
Mahestipendiumi konkurss 2017
Selgusid 2016. a mahestipendiumi stipendiaadid
Maaülikooli mahepärastlõuna
Eesti Maaülikool korraldab Tartus konverentsi teemal „Uudseid lähenemisi mahepõllumajanduse õpetamisel“
Eesti Maaülikooli Mahekeskus kuulutab välja 2016. aasta stipendiumikonkursi mahepõllumajandust käsitlevate uurimustööde premeerimiseks
Eesti seireandmed näitavad: pestitsiidid jõuavad nii mulda, vette kui ka inimeste toidulauale
Seminari "Elukeskkond ja toidu kvaliteet" ettekanded
Seminar „Elukeskkonna ja toidu kvaliteet“
Maheliha sisaldab 50% rohkem kasulikke rasvhappeid kui tavaliha
Maheloomakasvatuse õpe Eestis vajab edasiarendamist
Maheloomakasvatuse konverentsil arutati, kuidas arendada maheõpet
2015. a mahestipendiumi stipendiaadid on selgunud
Maaülikool avab Tõnissoni majas Arnold Rüütli posteri
Maaülikooli mahenädal on äärmiselt populaarne
24.-28. märtsini toimub Eesti Maaülikoolis mahenädal, mille raames pakutakse maaülikooli peamaja kohvikus mahetoitu. Mahenädal toimub Keskkonnainvesteeringute Keskuse energia- ja ressursisäästu konkursi Negavatt raames.
„Iga päev on kohviku menüüs mahetoorainest valmistatud supp, praad ja magustoit,“ selgitas Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann, kes lisas, et samuti on kohvikust võimalik osta mahetoorpiima, maheleiba, mahetaimeteed ja -kohvi. Mahenädal on osutunud üle ootuste edukaks, huvi on olnud väga suur ja mahetoit saab menüüst väga kiiresti otsa. „Mahenädalat vedav meeskond soovib selle teemaga ka pärast proovinädalat jätkata ning oma tegevust laiendada – nimelt on plaanis hakata mahetoitu pakkuma kõigis maaülikooli kohvikutes.“ Mahenädalaga on rahul ka kohviku juhataja Lea Põder, kelle sõnul on külastajate huvi mahetoidu vastu olnud suur ning valmistatud mahetoit on kõik ka ära müüdud.
Eesti Maaülikooli teadusprorektor Ülle Jaakma sõnas, et mahetoidunädala populaarsus tudengite seas on suurepäraseks üllatuseks ning projekti meeskond ja peamaja kohviku kokad on teinud väga head tööd. „Mahetoit on nii populaarne, et kokad on pidanud päev-päevalt valmistatava toidu portsjonite arvu suurendama.“ Jaakma kinnitusel on mahenädal meelitanud kohvikusse ka need, kes lihavaba toitu eelistavad, ning tunnistas, et pakutud taimeroad on väga maitsvad. „Kindlasti aitab mahetoidunädal väärtustada kohalikku toorainet ja on heaks märgiks toidu tootjatele,“ lisas ta.