MAHEKESKUS

Mahekeskuse peamisteks tegevussuundadeks on teadus- ja rakendusuuringud mahepõllumajanduses, keskkonnasäästlike eluviiside ja mahetoidu tutvustamine, erinevate sihtgruppide koolitamine ning koostöös ettevõtjatega lahenduste leidmine mahesektori arendamiseks.

Mahekeskus koondab teabe ja oskused, mis on Eesti Maaülikoolis olemas varasemate mahepõllumajanduse- ja toidu valdkonna teadusuuringutest ning planeerib ja koordineerib edasisi tegevusi.

Teaduselt mahepõllumajandusele 2019

08.05.2019
Ilmunud on neljas mahetootjatele ja teistele huvilistele suunatud eelretsenseeritud artiklite kogumik "Teaduselt mahepõllumajandusele 2019", kus tutvustatakse aastatel 2017-2019 läbi viidud mahepõllumajandusealaste uuringute tulemusi.  Kogumikus on 26 eestikeelset lühiartiklit.  Kogumiku andis välja Eesti Maaülikooli Mahekeskus, toetab Euroopa Liit.

Kutse mahekonverentsile: Vali mahetoit – hea sinule, hea loodusele!

15.04.2019
Olete oodatud mahekonverentsile „Vali mahetoit – hea sinule, hea loodusele!“, mis toimub 3. mail Tallinnas, Eesti Toidumess - Sööma! ajal.   Miks eelistada mahetoitu? Välisesineja prof Ewa Rembiałkowska Varssavi Põllumajandusülikoolist räägib mahetoidu kvaliteedist ja mõjust tervisele. Oma kogemusi mahetoidu tootmisel ja turustamisel jagavad tootjad, töötlejad ja turustajad. Konverentsist on oodatud osa võtma tarbijad, tootjad, töötlejad ja turustajad.   Mahekonverents: Vali mahetoit &nd

Anne Luik pälvis teaduse elutööpreemia

19.02.2019
Sel aastal said 40 000 euro suurused teaduspreemiad pikaajalise tulemusliku teadus- ja arendustöö eest Anne Luik ja Peeter Saari. 50 000 euro suurune teaduspreemia väljapaistva avastuse eest määrati Mart Ustavile. Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi vanemteadur ja emeriitprofessor Anne Luik on rahvusvaheliselt väljapaistev teadlane kahjurputukate vallas ning viimastel aastakümnetel mahepõllunduse valdkonnas. "Päris kõhedaks võtab...," oli Anne Luige esimene reaktsioon pärast